Y-kullen

Y-kullen

Y-kullen är född

Tisdagen den 13 maj 2014 föddes Givas och Hamazitos valpar, det blev 4 stycken.

1 vit-svart tik, 1 vit hane, 1 vit tik och 1 vit-sobel tik.


 

Båda föräldrarna är hälsotestade utan anmärkning, enligt rasklubbens rekommendationer.

Resultatet finns att läsa på SKK:s Hunddatabas.


Inavelsgraden är 0,0 %.

Disa

Givas stamtavla

Hamazitos stamtavla

Valparnas namn


Frisette's Yrsa Midnight Moon


   Frisette's Ymir White Moon


Frisette's Ymria Moonlight


Frisette's Ynnie Sunlight Star

En vecka:

Mamma pysslar om oss och bjuder oss på gräddmjölk så vi blir tjocka, runda, goa och bara njuter, sover och äter.

Två veckor:

Vi har precis öppnat våra ögon som är mörkt blåa och vi kravlar runt i bädden. Dagen till ära har vi fått klorna klippta så vi inte river våran snälla mamma.

Tre veckor:

Nu ser och hör vi ganska bra. Vi har börjat försöka att stå och gå på vingliga ben men det är inte lätt för vi är ganska runda av all fet mjölk vi får av mamma. 

Fyra veckor:

Vi har fått egen vilja och blivit ganska envisa. Vi tycker inte om att vara stilla och bli fotograferade eller äta vanlig mat. Vi vill bara busa, leka och springa runt, äta den goda gräddmjölken som mamma har och sova tätt intill varandra.

Fem veckor:

Nu springer vi i kapp och brottar omkull varandra. Dom sylvassa valptänderna har börjat komma upp. Så nu kanske vi kan skrämmas lite, om vi biter, för ingen blir ju rädd när vi morrar.

Sex veckor:

Vi vaknar tidigt på morgonen och låter så mycket att hela huset vaknar. Vi är fortfarande inte så förtjusta i vanlig mat men måste äta den om vi inte ska vara hungriga nu när mammas mjölk börjar sina. Vi är duktiga och kissar på tidningen men än så länge är vi inte så pricksäkra och ibland råkar vi missa tidningen.

Sju veckor:

Nu är det full fart inne och ute när det är bra väder. Att stå stilla och snyggt är varken lätt eller särskilt kul när vi hellre vill springa runt och busa med kompisarna.

Åtta veckor:

Vi älskar att vara ute i trädgården. Vi springer, rullar runt, busar med varandra, smakar på gräs och klöver. Det är härligt med sol och en mjuk gräsmatta att rulla runt på.

Valparnas viktkurva:

frisetteskennel.se © 2011 • Mona-Lisa Pellén, 0708-80 33 41, molipel@hotmail.com • Linköping