Lite om oss

Lite om oss


Under 90-talet gick jag på många föreläsningar och gick flera kurser i avelsarbete som SKK anordnat. 1995 gick jag en uppfödarutbildning i SKK:s regi och erhöll uppfödarcertifikat.


Jag avlar endast på hundar som är utan anmärkning vid patella, PRA och hjärtundersökning, finns att läsa på SKK:s hunddata.1988 köpte jag mina 4 första Bichon Havanaiser från Holland.


Världens underbaraste tik A Maiden Effort’s Joya De Miranda som då var tre år, hennes två tikvalpar A Maiden Effort’s Taminda och A Maiden Effort’s Tantica. Sist men inte minst, min vackra hane Waggly’s Campeon De Frisette's.


1989 hade jag min första Bichon Havanaiskull med Joya och Campeon som föräldrar. Det blev 1 hane 0ch 3 tikar. Valpkön var lång och det var svårt att välja vem som skulle få köpa valp ur kullen.


En liten och mycket söt tik Frisette’s Zodiaka’la Star (Fanny) köptes av Camilla Selin. Idag är Camilla uppfödare och har fantastiskt vackra och sunda Bichon Havanaiser. Hennes kennelnamn är Zodiaka’la Star’s. I år 2011 blev det ombytta roller, jag köpte en underbar liten tikvalp Zodiaka’la Star’s Giva De Frisettes av Camilla.


1989 startade jag och tre andra Havanaisägare (Pernilla kennel Voilà, Britt-Marie kennel Sörreds och Eva Christensen som köpt valp hos mig) BBHC. Vi hade vårat första BBHC möte (interimsstyrelsemöte) på Stora Stockholmsutställningen i december 1989. Efter 1 år och ytterligare ett årsmöte i december 1990 blev BBHC i början av 1991 godkänd som rasklubb. Nu kunde vi verkligen börja strida för de certrättigheter som vi inte hade och arbeta med att ta fram en svensk rasstandard tillsammans med SKK:s standardkommité. Jag och Eva Christensen var väldigt aktiva och engagerade i BBHC. Jag som då var bosatt i Stockholm fick ta det mesta av arbetet, många möten och långa diskussioner med kennelklubben och SSD. Det var det värt för vi fick våra certrättigheter och en svensk rasstandard. Vilken lycka det var att få det första svenska certet, går ej att beskriva med ord. Efter några år lämnade jag över klubban till ny ordförande då jag av privata skäl var tvungen att trappa ner.Tack för att du besöker min hemsida. Jag hoppas du har fått en trevlig stund med mig och hundarna.

frisetteskennel.se © 2011 • Mona-Lisa Pellén, 0708-80 33 41, molipel@hotmail.com • Linköping