S-kullen

S-kullen

S-kullen är född

Söndagen den 12:e februari 2017 föddes Qvinnies och Issens valpar. Det blev 1 hane och 4 tikar.


Båda föräldrarna är hälsotestade utan anmärkning, enligt rasklubbens rekommendationer.

Resultatet finns att läsa på SKK:s Hunddatabas.


Qvinnies stamtavla

Issens stamtavla

Vecka 1

Sover, äter och njuter av all omvårdnad vi får av våran jättesnälla och superduktiga mamma Qvinnie.

Vecka 2

Nu har vi öppnat ögonen och vi håller på att lära oss att gå på vingliga ben.

Vi har fått en massa leksaker så nu kan vi ha extra skojigt.

Vecka 3

Nu har vi börjat äta vanlig valpmat och det var så gott, mums. Nu kan vi ta oss både framåt och bakåt på vingliga ben och försöker leka samtidigt men det blir lite svårt att hålla balansen ibland.

Vecka 4

Vi har flyttat till ett större rum där det händer mer. Vi busar och springer ikapp. Tänderna börjar komma nu och dom är sylvassa, det känns nog när vi biter matte i tårna för hon säger aj,aj,aj.

Vecka 5

Nu vill vi inte ha den där mjuka blöta maten längre, vi vill ha torra kulor för det är både godare och roligare att äta och leka med.

Vecka 6

Vi vill leka och vara med dom andra valparna. Matte har lovat att vi ska få det när vi slutat att tutta på mamma... ett svårt val.

Vecka 7

Nu är vi igång och ställer till oreda i våran hage flera gånger om dagen. Matte tycker att vi äter som hästar men det är ju så gott och det gör nog inte så mycket att vi blir runda små tjockisar, det springer vi snart bort.

Vecka 8

Vi har fått börja leka lite med dom större valparna några gånger varje dag. Vi har så kul och jagar varandra men vi måste vara lite på vår vakt för dom är både större, starkare och mycket busigare. På onsdag ska vi åka bil till veterinären och där ska vi vaccineras, chip märkas och besiktigas så vi är klara när våra nya familjer ska hämta oss.

Vikttabell

frisetteskennel.se © 2011 • Mona-Lisa Pellén, 0708-80 33 41, molipel@hotmail.com • Linköping